top of page

Trochu si zavěštím...



Přátelé, já si teď zavěštím z křišťálové koule. Když totiž sleduju, co se vydává za opatření, tak mi to prostě nedá...

Čísla budou nadále růst a nemocnice se budou plnit. Poměr hospitalizovaných očkovaných vůči neočkovaným se bude postupně posouvat z poměru 2:3 k 1:1. Budou opět lockdowny. A proč? Z médií na nás budou "odborníci" jako Kubek, Hořejší a Flégr chrlit informace o tom, že za to můžou neočkovaní, bude se ještě více tlačit na vyšší proočkovanost. Spousta lidí se nechá k očkování dotlačit. Ale čísla pozitivních a hospitalizovaných neklesnou, budou nadále růst. Bude se opět stupňovat tlak na očkování, neočkovaní budou mít nařízené karantény a zákazy vstupu do všech zařízení kromě obchodů. A čísla hospitalizovaných stejně nebudou klesat.

Proč?

Protože očkovaní mají momentálně licenci k beztrestnému šíření covidu. Neočkovaný člověk se musí testovat předtím, než jde do restaurace, kina, divadla, aquaparku atd. Očkovaný nemusí. Pokud je neočkovaný pozitivní na C19, musí do karantény. Očkovaný nemusí, může vir roznášet vesele dál. A pokud zde chce někdo argumentovat tím, že pozitivních neočkovaných je zhruba 3x více, než pozitivních očkovaných, znovu se zamyslete - očkovaní jsou testováni pouze, pokud mají příznaky nebo pokud jsou z jakéhokoliv důvodu hospitalizováni, tzn. je to jen zlomek reálně pozitivních očkovaných Přehledný výpočet zde:

A protože se nedělá jediná věc, která by rostoucím číslům zabránila - nemocní se NELÉČÍ. A nemluvím teď o levných lécích, jejichž jméno sem ani nesmím napsat, abych nebyl okamžitě zablokován. Jedná se např. o kortikosteroidy, které v prvních fázích onemocnění mohou velice pomoci. Jenže aktuálně je náš zdravotnický systém nastaven tak, že praktičtí lékaři nemocné s C19 léčit nemohou - viz. výňatky z rozhovoru s imunologem prof. MUDr. Vojtěchem Thonem, Ph.D. z Masarykovy univerzity (zdrojový článek zde, s komentáři Jany Hamplové zde)

„Současný boj s nemocí covid-19 má v českém podání významnou trhlinu… současná opatření neumožňují praktikům předepisovat léky, které zabrání těžkým průběhům covidu“.


"Naše medicína už má možnosti precizní léčby, jenže je zanedbaná. Jsou to takzvaná imunosupresiva, ale musí se nasadit již v domácím ošetřování, to jest dříve, než dojde k rozvoji onemocnění. To se neděje a pak je pozdě. V tom vidím zásadní problém. Když se totiž onemocnění covid-19 plně rozvíjí, je potřeba snižovat přehnanou imunitní odpověď organismu a regulovat krevní srážení. Covid-19 už není přímo infekcí, ale je to postinfekční stav s přemrštěnou imunitní reakcí. Imunitní systém se paradoxně musí přibrzdit. Účinnými léky jsou kupříkladu kortikoid dexametazon, který snižuje imunitní odpověď, a v tabletové formě léky proti krevnímu srážení. Jedná se o léky, které je nutné podávat pod kontrolou lékaře."


"U covidu-19 kromě imunosupresiv potřebujete zajistit léčbu proti krevnímu srážení. Takový lék stojí přibližně dva tisíce korun, ale praktik jej nemůže napsat, protože ho od pojišťovny nedostane proplacený. Měl by také udělat vyšetření D-dimerů. (Je to test, který se používá pro zjištění a monitorování nadměrného krevního srážení - pozn. red.). Ty jsou u nemoci covid-19 vždycky zvýšené. Pokud v počátku zaléčíte poruchu krevního srážení, člověku zachraňujete život."


"V současném systému tedy zanedbáváme na začátku poměrně levnou léčbu v řádech několika tisíc korun, která by zajistila, že se člověk ani v domácím léčení ve valné většině nedostane do těžké formy covidu. Léčba na intenzivní péči pak stojí statisíce korun, ale prognóza pacienta už je nejistá."


"Potřebná léčba praktikům není umožněná lidmi, kteří boj s epidemií řídí…… U covidu-19 kromě imunosupresiv potřebujete zajistit léčbu proti krevnímu srážení. Takový lék stojí přibližně dva tisíce korun, ale praktik jej nemůže napsat, protože ho od pojišťovny nedostane proplacený…….. Pokud v počátku zaléčíte poruchu krevního srážení, člověku zachraňujete život“.


O léčbě pomocí kortikoidů (a dalších léků) vím já, laik, od února. Proč se stále nepoužívají? Zkuste si na to odpovědět sami...

537 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page